Tuesday, May 31, 2011

DYE BUAT SAYA...


tahu x kenapa image atas di upload..?
sebab..
sekarang perut saya terasa macam 
berpusing2...
dy buat saya..saya xbuat dy pom..
perrrhhh...
sakit..sakit.....tolong2...
kenapa eakk..selalu ja sekarang..?
jangan cakap perut saya sangat nipis
sampy xley makan makan 
pedas..
waaaaaaa...
saya nak makan macam org len gak...
saya betul2 jeles laa..
tapi saya xsanggup lak nak main2 dengan kesihatan saya..
pa nak buat nie...
dah laa kurang tidow...
ahhhhgg
takutnya.....something with my life..
pape pom saya slalu google n dapatkan tip 
nie just nak kongsi..

umm..adooiihh...
malam nie pom xley tdow ag...
kadang2 saya terfikir macam mana la 
law saya sakit...
perkara yang wajib bila sakit adalah.


hmm...saya xtahu apa benda nie..
yang pasti saya sangat2 xsuka..
pape pom 
perut saya sentiasa buat saya sakit.
saya sentiasa jaga wpom kadang2
termakan pedas...
...
yup..bubye semua...
:D

SEMAKIN TUA.~~~



sedihnya...
semakin hari semakin lupa..
x bermakna saya pelupa ya..
just xingat ja..
oii..bukan sama ka..??
umm..xpa laa...
saya dapat tips dari google taw...antaranya:

1.Sayang ahli keluarga, ibubapa dan kanak-kanak.
2.tidow awal bgun awal...
3.Banyak makan ikan, sayur, tempeh, ubi, kekacang dan kurangkan makan daging
4.kurangkan makan asam
5.minum madu dengan air panas..minum setelah air suam laa.

nak nyak lagi 

hahahahahahaha
sebenarnya saya
just nak cakap yang saya permah keluar berkongsi cerita 
satu masa dahulu...

nasib x sebelahi saya...
blog tu xboleh buka lak...
akaun yahoo lupa password...
hmmm..
ada ka org lupa password...
pergghhh..
saya sorang jew ka..?
malunya...
haa..
nak hilangkan perasaan malu..?
jom kita geledah nie..
klip jew

saya ka nie..??

KAMI BLOGGER BARU..~~


aiii sume...
wahhh...mcm ramai lak..
ummm..saya sarah..omei 2 sebb nk comei ja..
tp xcomeii ag pom..
wekk...
saja jew jadi blogger..
isi masa lapang.....dari duk ngadap fb jew..boring lak..
huhuhuhu..
saya baru jew dlm dunia blogger nie...
di pendekkan cter..
saya join nie nak tambah kan member2 blogger n
jadi pengikut mas zone...
:-p
gud luck....


tag to:-


PENULIS SENJA BAGI IKLAN PERCUMA...~~


ummmm..
nie saya nk iklan kan penulis senja...
sambil2 tu boleh tambah kan follwower..
haaa,
tu pom kalau dapat la..
arap2 ok r..
saya baru jew dalam dunia blogger nie..
so,
kena aktif sikit..x gitu eakk..??
ermm...tu sebab saya jew,..
apa pom gud luck penulis senja...
best laaa...klip sini jew
jom ikut2...
:D...

Monday, May 30, 2011

AKU KATA TAK NAK,TAK NAK LAA !






oooppss...
kepada pengemar rokok...
hahahahaha..
jgn nak berlagak sangat dengan rokok taw..
rokok membahayakan kesihatan...
ok..jom join segmen nie..just  



maKan anGin bErsama gEnkcoRner..

assalamuaikum....

waaah...
saya join genkcorner
join la join sekali...meh..meh ramai2....
dye punya syarat peryataan mudah saja jew...
haaa...nie dye..
1.kenalah follow genkcorner
2.dah follow tu kena lak buat entri tajuk:
MAKAN ANGIN BERSAMA GENKCORNER
3.pastu kan letak lak pic banner..
4.tag  lak kat member2 blogger len..(terpulang lak nak tag ka tag)
5.dan jangan lupa hantar link kat ruangan komen..

ummm
x lupa gak ziarah blog saya...
saya baru ja dalam dunia blogger nie..:D
hihihihihi..

emmm...tarikh tutup lak sampai 100 bloglist..
(ada cabutan bertuah bagi blogger yang terpilih)



Sunday, May 29, 2011

makan malam

kafe xbuka lagi nie
adoiii lapar lak...
biasalah budak merantau
"makcik...kalau nak tutup kafe bgtaw awal sikit boleh x..?"
sambil bengggang.....
p koop beli stok maggie...
'perencah kari'
nah...ambil kau..
makan maggie..nanti botak mau...


umm...xnak...
saya makan kadang2 ja...
tapi xpa...sat tadi si zila bawa makan dari rumah 
apa lagi kami yang KEBULURAN nie..
bantai ja la...
waaahhh..

lazat x..??


yumm,..yum,...
kami makan versi orang kebulur taw..
ya lah xmakan lagi hari nie...
arapkan kafe..kafe lak tutup.
nikmat sekali sih makan udang goreng nie...
macam dah lama xmakan laa..
eee..
xtahu la esok kafe buka ka x..
ingat nak puasa ja,..
tapi entah laa...
berbalik kepada tajuk asal kita...
umm...best gilar...
terima kasih sayang kerana telah bawa makana untuk
dimakan oleh kami yang kebulur
banyak betoi la si zila nie bawa makan...
apa lagi sumbang kat kucing ja laa...
si zila ngan si nini kupas2 lak udang ngn nasi,..
perrrrhhh..
mesti layan giler kucing tu makan..
terbaeekk la....

ok laa ya..
si nini ngn si anis dah ready nak menstudy kan diri...
bubye..:D..


Saturday, May 28, 2011

JejaLan d! pErLis..~~~~lalalalala



date oh date...!!
hari saya jumpa kamu..
sembang2 macam dah lama xjumpa...
tapi saya bukan gf awak eakkk
saja nak gelarkan diri saya gf awak padahal xpom..:-p
boleh ka date pagi..?
ahh,belasah ja ko kan kerja...
wahhhh...meronda2 lak  kan..
umm..sekitar kangar ja...
sembang2 pastu balik la..
awak tunjukkan saya area kangar...
saya ooo kan ja wlpom saya dah tahu...
bebb,aq dah setahun lebih stay sini...
banyak dah yang aq ziarah....
huhuhuhuhu...
peta pom nak hampir habis aq hafal
"xda laa gurau ja.."

peta kangar..
                             banyak2 tempat meronda mini putrajaya adalah singgahan kami..
                                                                            wahhhh....


Mini Putrajaya Kangar

pukui 12 awak ajak saya balik...
umm..
kesian awak kerja...
weeekk..padam muka..hahahahahhaha
awakkk...
petang td saya keluaq lagi...
dengan member saya..
p kuala perlis lak...
eeemmm..suka benornya saya berjalan ya...
nanti ada gak saya kena marah..wekkk



kuala perlis

bukan saya eakk
 awak janji nak p langkawi kan.....
wahh xsabaq nak tunggu lak...
bukan senang nak tunggu org belanja ..
walaupom dah bayak kali p tetap nk p lagi
xsama ngan duit sendiri..
wekk..:-p


jeti kuala perlis...
ok laa setakat nie la dulu sarah nak p mandi..
penat..
seharian berjalan..
nak berusaha untuk tidow..
dari semalam lagi..
bubye...:D

Friday, May 27, 2011

aihh..bila nk lena nie...

dah kui 5 lebih pagi..
xterlena ag nie...
waaa...
esok ada date lak...
mcm mana nie.....
alamakkkkk...
batalkan date ja laa kan...???
umm.....
awoop semua oii....saya xtidow ag nie.........
agak nya la kan napew yee kite susah nak tdow...????
dulu selalu duk makan ubat tidow..
terus lena....
makan ubat tidow lagi......
2 ja ka jalan pyelesaian nya..?
xmau dah.....
semalam saya try satu aktviti nie...


hasilnya...
saya makin aktif..siap boleh kemas bilik lagi...
apa nk jadi nie....
ha...satu hari tercetus lak idea nk berblogger
2 laa..xreti nak citer lak..
ummm xpa laa...
belasah ja laaa yang mana taw...
kan..kan..
td boring2 saya google ley cikit..
xda apa y menarik pom...
saya masih xberpuas hati 
sebab 
esok ada date nie..
huhuhuhu..
macam mana nak aktif esok nie..??
takut nya...
alaa..macam x biasa lak....

ok...
saya nk try tdow...
bubye semua...
:D..